Littekenbehandeling

Littekens na een operatie, ongeval, keizersnede of cosmetische ingreep?

Eigenlijk zou iedereen na een medische ingreep littekentherapie moeten ondergaan. Dat zou een hoop ellende en lelijke littekens schelen! Medische ingrepen zoals operatie en bestraling veroorzaken littekens in de verschillende huid- en bindweefsel lagen. Dit littekenweefsel is niet alleen lelijk aan de buitenkant, maar kan ook onderhuidse verklevingen veroorzaken met pijn en functiestoornissen tot gevolg. Bekende voorbeelden zijn: pijn bij het bewegen van de arm na borstkanker ingrepen, rugklachten na buikoperaties, buikklachten na rugoperaties, minder kracht, vochtophoping (oedeem). Buikoperaties, zoals blindedarmoperaties, veroorzaken verklevingen in de buikvlies, waardoor darmen en andere organen verstoord worden in hun functies. Door het weefsel te behandelen, worden littekens zichtbaar mooier en voelbaar zachter. Ook de functiestoornissen worden effectief aangepakt. Binnen 1 behandeling merkt u direct verschil! 

De behandeling bestaat uit een combinatie van zogenaamde 'myofasciale technieken', 'manuele technieken' en speciale tape technieken. Hierdoor wordt het weefsel 'gezonder' en dat merkt u direct! Littekenweefsel is stug bindweefsel waar geen of weinig voeding in komt. Hierdoor ontstaat verschrompeling, verkleving en verharding.

Het meest ideale is wanneer u voor een medische ingreep al start met de behandeling. Soms is dan 1 behandeling vooraf al genoeg om te weten in welke conditie uw huid en bindweefsel verkeert voor de ingreep en misschien de eventuele verklevingen en functiestoornissen al aan te pakken.
Bent u al geopereerd, dan het liefst zo snel mogelijk na de ingreep starten. Met deze behandeling kan herstel worden bevordert, waardoor een mooier litteken ontstaat en de kans op functiestoornissen verminderen. Hoe eerder een wond geneest, hoe mooier en 'normaler' het weefsel er uit ziet. Wanneer de wonden goed gesloten zijn, kan er gestart worden met de aanpak van het littekenweefsel zelf. Dus kortom: hoe eerder u start, hoe beter.

Let wel: ook oude littekens kunnen we verminderen en mooier maken met deze behandeling.

 

Een weldaad voor lichaam en geest!