Cupping

Cupping massage is een eeuwenoude techniek die in het oude China toegepast werd om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen of siliconen cups vacuüm op de huid worden aangebracht.

De vastgezogen cups op de huid voeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er met de cups gemasseerd wordt. Onder de cups treedt er sterke doorbloeding op.

Na de behandeling kan de huid rood tot paarsachtig gaan verkleuren. Deze verkleuringen, zullen na verloop van een aantal dagen vanzelf verdwijnen. Smeer de plekken niet in met zalf en dergelijke. De massage werkt nog door, totdat de markeringen zijn verdwenen.

Cupping massage werkt goed bij:

-Pijnlijke spieren (blessure of stress gerelateerd)
-Nekklachten (hoofdpijn)
-Ischias
-Rugklachten
-Schouderklachten
-Verkoudheden ( acuut / chronisch)
-Zeer goed tegen cellulitis door de bevordering van de doorbloeding worden de cellen gestimuleerd en wordt er een betere celstofwisseling verkregen

Na het cuppen staan de poriën van je huid open en is het heel belangrijk om:

-niet meteen in de zon gaan.
-niet meteen douchen of in bad gaan.

Een weldaad voor lichaam en geest!