Stoelmassage op de werkplek

Stoelmassage op de werkplek

Als mensen gemotiveerd zijn en zich goed voelen, kunnen ze bergen verzetten. Gedreven medewerkers die goed in hun vel zitten maken het verschil; voor de organisatie, de klanten en hun omgeving.

Stoelmassage op de werkplek is de ideale manier om u en uw werknemers te laten ontstressen. Klachten zoals RSI, nek- en spierklachten maar ook hoofdpijn/migraine kunnen voorkomen of juist verholpen worden. De massage duurt 15/20 minuten, het is kort maar krachtig zodat je, je daarna weer fit voelt en vol energie.

Door stoelmassage neemt het ziekteverzuim op nek-, rug- en schouderklachten af met gemiddeld 5,5%. Dat betekent dat investeren in stoelmassage zich dubbel en dwars terugbetaalt. Daarnaast ervaren werknemers een stoelmassage als een enorm positieve en goede investering.

De volgende massages kunnen op de werkplek gegeven worden:

* Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage, die gegeven wordt in een speciale ergonomische stoel en wordt gegeven over de kleding heen. Het is een Japanse drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van (aan het werk gerelateerde) ziekten, zoals de symptomen van stress, burn-out en RSI. Stoelmassage werkt preventief, ontspannend 
en verfrissend.

* Specialisatie Stoelmassage is een korte, maar intensieve massage gericht op nek/schouder en bovenrugklachten. Bij deze massage wordt er met olie gemasseerd direct op de huid op het bovendeel van de rug. Door veel zittend werk en steeds corrigerende houding hebben veelal mensen last van hoofdpijn/migraine, pijn rondom de schouderbladen,en tintelingen in handen. Deze massage geeft verlichting aan de spieren. De klachten zullen door regelmatige toepassing van deze massage verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

De voordelen van stoelmassage op een rij:

- Het vermindert de werkstress
- Het vermindert  het ziekteverzuim
- Werknemers krijgen meer energie (dus hogere productiviteit)
- De behandeling duurt 15/20 minuten, en wordt evt. over de kleding   heen gegeven.
- Tevreden werknemers...

De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseur zijn volledig aftrekbaar omdat de belastingdienst stoelmassage erkent als een methode om ziekteverzuim tegen te gaan.

De betaalde BTW op stoelmassage is aftrekbaar voor de omzetbelasting.

Werkplekadvies

Veel klachten komen voort uit een verkeerde werkhouding. Daarom is het belangrijk de werkhouding zelf te verbeteren. Door het geven van adviezen over werkhouding en (bewustwording van) lichaamshouding, zo nodig  aangevuld met eenvoudige oefenopdrachten, kunnen klachten verminderd of zelfs voorkomen worden.

Een weldaad voor lichaam en geest!